De raad van bestuur en het jeugdbestuur van Verbroedering Zwijndrecht hebben gisteren gezamenlijk beslist de start van de jeugdtrainingen voorlopig uit te stellen tot 25 augustus 2020.

Geen makkelijke beslissing want –net als u- hebben wij ‘ons voetbal’ ook erg gemist en keken wij uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Spijtig genoeg gooit het corona-virus opnieuw roet in het eten.

Naar aanleiding van het opnieuw stijgend aantal COVID19-besmettingen beslisten de Nationale Veiligheidsraad en de gouverneur van de provincie Antwerpen al om alle trainingen en wedstrijden voor spelers vanaf 18 jaar op te schorten tot 25 augustus 2020. Ondanks het feit dat experten hier anders over dachten, werden geen speciale maatregelen genomen voor onze jeugdspelers.

Verbroedering Zwijndrecht wenst echter ook naar onze jeugdspelers en hun begeleiders geen enkel risico te nemen. Met nog steeds stijgende besmettingscijfers en o.a. binnenkort de terugkeer van heel wat vakantiegangers blijft immers de dreiging van een verdere uitbraak. Voor Verbroedering Zwijndrecht blijft de gezondheid van onze spelers, hun begeleiders en hun families onze topprioriteit. Daarom nemen wij deze moeilijke maar noodzakelijke beslissing. Het verheugt ons dat ook o.a. Sporting Burcht een soortgelijke beslissing heeft genomen en dat het gemeentebestuur van Zwijndrecht onze beslissing steunt.

Reeds vorige week heeft Verbroedering Zwijndrecht hiervoor aan de alarmbel getrokken en bij de bevoegde instanties hiervoor aandacht gevraagd. Dit heeft zich onder meer vertaald in een artikel in Gazet van Antwerpen. Een initiatief dat ondertussen op heel wat positieve reacties kon rekenen.

Wij hopen dat u voor deze beslissing begrip kan opbrengen. Ook voor ons als club is dit een moeilijke beslissing met grote consequenties. De voorbije weken hebben wij immers al sterk geïnvesteerd om het sportcentrum ‘Kerkenkouter’ corona-proof te maken en werd het nieuwe voetbalseizoen voorbereid.. Sowieso zullen wij al het nodige doen om onze spelers voldoende voor te bereiden op het nieuwe seizoen!

Samen zorgen wij voor elkaar!